Kabe Imperial 560 XLKS: Wanneer het niet op kan

04-01-2022 Redactie

Kabe Imperial 560 XLKS: Wanneer het niet op kan

Kabe Imperial 560 XLKS: Wanneer het niet op kan

De Kabe Imperial 560 XLKS caravan is voor een beetje calvinist buitenaards prijzig. Maar met dik 60K is euro’s is het nog niet eens de duurste caravan van Kabe. Wellicht is het een te forse investering voor een weekendje Ermelo. Maar heb je alle tijd om ver weg te gaan. Dan zou de prijskaart van deze Kabe Imperial 560 XLKS wel eens het overwegen waard kunnen zijn.

Kabe Imperial

Topsegment

In de Europese caravanwereld staan de exemplaren uit Zweden fier bovenaan. En daarvan is Kabe in Nederland het meest bekende merk. De Imperial-range vormt daarbij de top in de Kabe line-up. De Imperial 560 XLKS is in die serie de kleinste. Toch is de indeling zoals we die hier het liefst zien. Een riante rondzit voorin een Frans bed aan de achterzijde met naastgelegen een riante badkamer met douche en toilet.

De keuken vind je aan de linkerkant en is naast groot ook compleet. Een fornuis zoals thuis met oven behoort tot de standaard leveromvang. Er is een keuze tussen koken op gas of met voldoende stroom zonder de camping in het donker te zetten, op inductie. In een magnetron is ook voorzien. Die vind je in het tegenover geplaatste kastenarrangement. Hier heeft ook een vorstelijke Dometic koel-vriescombinatie een plaats gevonden. Alle ruimte en spullen dus om iedere culinaire uitdaging aan te gaan.

Kabe Imperial

Keuzestress In Bekleding

Wanneer je een Kabe Imperial aanschaft heb je een keuze uit maar liefst zeven verschillende bekledingsstoffen en bijbehorende kleuren. Naast vier verschillende stofsoorten kun je uit een drietal leertinten kiezen. In de lounge is een van de banken in een relaxstand te positioneren. De zitting schuift dan tien centimeter naar buiten waardoor je relaxed onderuitgezakt op de bank kunt hangen. De Kabe Imperial is daarnaast voorzien van een audioset met luidsprekers uit het topsegment. Zien doe je ze niet, ze zijn netjes weggewerkt in de bovenkasten.

Kabe Imperial

Verwarming Voor Wanneer Het Echt Koud Is

Scandinaviërs zijn enthousiaste kampeerders. Een caravan is aldaar meestal een soort vakantiehuisje. Ook een toercaravan wordt vaak maar één keer naar de camping gereden en blijft daar dan voor altijd staan. Kabe caravans zijn hiervoor prima geschikt. In alle seizoenen geniet je van comfort zoals het klokje thuis ook tikt. Een prestatie van formaat aangezien de Zweedse winters gemakkelijk de -20°C kunnen aantikken. Dat gaat alleen goed wanneer de caravan daarop is ontworpen. Kabe caravans zijn daardoor wel wat zwaarder dan exemplaren die in Duitsland of Frankrijk gebouwd worden. De wanden en de vloer van deze Zweed zijn bijvoorbeeld een stuk dikker waarbij alleen hoogwaardig isolatiemateriaal gebruikt wordt. Daarnaast is in dit winterharde model een ALDE-verwarming geplaatst. Deze werkt net als thuis met vloeistof in radiatoren. In een Kabe dus geen blazende hete lucht kachels, maar stille warmte die aangenaam aanvoelt. Hierbij kun je ook nog eens kiezen voor vloerverwarming die op het systeem is aangesloten. In de Kabe Imperial is dat allemaal standaard.

Aantrekkelijk uiterlijk, chique binnenwerk

De enigszins ronde polyester voorwand heeft een mega raam en speciale ledverlichting. De achterwand, uiteraard ook van glasvezelversterkt polyester, is eveneens voorzien van een sfeer verhogende lichtstrip. De gladde wanden van de zijkant hebben een striping die is opgedrukt. Dat is een verschil met stickers die in dat gekke zonlicht van tegenwoordig vlot verkleuren. Onder de caravan zit verder een set lichtmetalen 17”velgen. En om het wintersport karakter van deze Kabe nog wat sterker te etaleren vind je bij de neus een klein klepje met een langwerpig vak om je ski’s in op te bergen. Een uittrekbare lekbak zorgt ervoor dat smeltwater geen bende van de vloer maakt.

Kabe Imperial

Specificaties

  • Afmetingen: 7,70 x 2,45 x 2,78 m.
  • Lengte opbouw: 6,45 m.
  • Aantal slaapplaatsen: 2
  • Maximaal gewicht: 2000 kilo
  • Prijs: € 63.890,-

Meer informatie: www.kabe.se

Op zoek naar een gebruikte Kabe caravan? Kijk dan eens op www.camperscaravans.nl of op www.caravanstekoop.nl